administrator24.info

Najnowsze

Redakcja news Pełnomocnik dla członka spółdzielni mieszkaniowej

Pełnomocnik dla członka spółdzielni mieszkaniowej Pełnomocnik dla członka spółdzielni mieszkaniowej

Dzięki udzieleniu pełnomocnictwa, właściciele lokali lub mieszkań, którzy są członkami spółdzielni i nie mogą uczestniczyć w walnym zgromadzeniu, mają większy wpływ na działalność spółdzielni.

Dzięki udzieleniu pełnomocnictwa, właściciele lokali lub mieszkań, którzy są członkami spółdzielni i nie mogą uczestniczyć w walnym zgromadzeniu, mają większy wpływ na działalność spółdzielni.

Anna Ruszczak news Czy mieszkaniec mikrokawalerki otrzyma rekompensatę za ciepło?

Czy mieszkaniec mikrokawalerki otrzyma rekompensatę za ciepło? Czy mieszkaniec mikrokawalerki otrzyma rekompensatę za ciepło?

Mikroapartamenty nie są traktowane jako lokale mieszkalne w świetle ustawy określającej zasady przyznawania rekompensat za ciepło - nie jest ona w tej kwestii do końca precyzyjna. Na co zatem mogą liczyć...

Mikroapartamenty nie są traktowane jako lokale mieszkalne w świetle ustawy określającej zasady przyznawania rekompensat za ciepło - nie jest ona w tej kwestii do końca precyzyjna. Na co zatem mogą liczyć ich mieszkańcy?

Anna Ruszczak news Kredyty frankowe: banki chcą przerwać bieg przedawnienia

Kredyty frankowe: banki chcą przerwać bieg przedawnienia Kredyty frankowe: banki chcą przerwać bieg przedawnienia

Banki planują tysiące pozwów do sądów przeciwko frankowiczom o zwrot kapitału oraz wynagrodzenia za korzystanie z niego. Pozwu może spodziewać się ten, kto w 2019 r wystąpił o unieważnienie umowy kredytowej...

Banki planują tysiące pozwów do sądów przeciwko frankowiczom o zwrot kapitału oraz wynagrodzenia za korzystanie z niego. Pozwu może spodziewać się ten, kto w 2019 r wystąpił o unieważnienie umowy kredytowej lub w inny sposób wszedł w spór z bankiem. To metoda banków na przerwanie trzyletniego terminu przedawnienia.

Eugenia Śleszyńska Ubezpieczenie nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej

Ubezpieczenie nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej Ubezpieczenie nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej

Zadaniem wspólnoty mieszkaniowej, jako zarządcy z mocy prawa, osoby ustawowej, jest wykonywanie czynności zarządu nieruchomością wspólną, związanych głównie z utrzymaniem nieruchomości wspólnej.

Zadaniem wspólnoty mieszkaniowej, jako zarządcy z mocy prawa, osoby ustawowej, jest wykonywanie czynności zarządu nieruchomością wspólną, związanych głównie z utrzymaniem nieruchomości wspólnej.

Piotr Pałka Skutki uchylenia art. 90 i 90a ustawy o przeciwdziałaniu i zwalczaniu Covid-19

Skutki uchylenia art. 90 i 90a ustawy o przeciwdziałaniu i zwalczaniu Covid-19 Skutki uchylenia art. 90 i 90a ustawy o przeciwdziałaniu i zwalczaniu Covid-19

Z dniem 7 września 2022 r. uchylono art. 90 i art. 90a ustawy z dnia 31 marca 2020 r. o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem Covid-19,...

Z dniem 7 września 2022 r. uchylono art. 90 i art. 90a ustawy z dnia 31 marca 2020 r. o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem Covid-19, wydłużyły m.in. termin na zwołanie walnego zgromadzenia o 6 tygodni od dnia odwołania stanu epidemii albo stanu zagrożenia epidemicznego oraz kadencje rad nadzorczych wobec wejścia w życie ustawy z dnia 9 czerwca 2022 r. o zmianie niektórych ustaw w zakresie sposobu finansowania programów mieszkaniowych.

mgr Jarosław Kowszuk Dojazd i dojście do nieruchomości

Dojazd i dojście do nieruchomości Dojazd i dojście do nieruchomości

Przepisy regulujące kwestie dojazdu i dojścia do nieruchomości znajdują się w wielu ustawach. Ich wielość nie ułatwia prawidłowego określenia praw i obowiązków związanych z organizacją i korzystaniem z...

Przepisy regulujące kwestie dojazdu i dojścia do nieruchomości znajdują się w wielu ustawach. Ich wielość nie ułatwia prawidłowego określenia praw i obowiązków związanych z organizacją i korzystaniem z takiego dojazdu.


Polecane

Aneta Mościcka Adresat obowiązków legalizacyjnych samowoli budowlanej we wspólnocie

Adresat obowiązków legalizacyjnych samowoli budowlanej we wspólnocie Adresat obowiązków legalizacyjnych samowoli budowlanej we wspólnocie

Skoro oranżeria (taras) służy wyłącznie do użytku właściciela mieszkania, nie stanowi części nieruchomości wspólnej. Zatem właściciel lokalu, a nie wspólnota, musi spełnić wymogi legalizacyjne tej samowoli...

Skoro oranżeria (taras) służy wyłącznie do użytku właściciela mieszkania, nie stanowi części nieruchomości wspólnej. Zatem właściciel lokalu, a nie wspólnota, musi spełnić wymogi legalizacyjne tej samowoli budowlanej – orzekł NSA.

Schindler Polska Sp. z o.o. Oszczędzanie przez inwestowanie

Oszczędzanie przez inwestowanie Oszczędzanie przez inwestowanie

Z zastępcą prezesa ds. techniczno-eksploatacyjnych w Zielonogórskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Zielonej Górze, Tomaszem Kasprzyszakiem, o zarządzaniu projektami i inwestycjach w zasobach spółdzielni...

Z zastępcą prezesa ds. techniczno-eksploatacyjnych w Zielonogórskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Zielonej Górze, Tomaszem Kasprzyszakiem, o zarządzaniu projektami i inwestycjach w zasobach spółdzielni rozmawia Agnieszka Szylkin.

Anna Ruszczak news Niełatwa sprzedaż nieruchomości dziecka

Niełatwa sprzedaż nieruchomości dziecka Niełatwa sprzedaż nieruchomości dziecka

Rodzice niepełnoletnich właścicieli mogą podjąć decyzję o sprzedaży nieruchomości należącej do dziecka. W takim przypadku sprzedaż nieruchomości dziecka wymaga zgody sądu opiekuńczego.

Rodzice niepełnoletnich właścicieli mogą podjąć decyzję o sprzedaży nieruchomości należącej do dziecka. W takim przypadku sprzedaż nieruchomości dziecka wymaga zgody sądu opiekuńczego.

Redakcja AiMN Współczesne wyzwania zarządców nieruchomości, spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych

Współczesne wyzwania zarządców nieruchomości, spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych Współczesne wyzwania zarządców nieruchomości, spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych

14 października w Warszawie odbyła się konferencja poświęcona rynkowi mieszkalnictwa, której organizatorem i pomysłodawcą był Bank Pocztowy. Patronat merytoryczny nad wydarzeniem objęło Polskie Towarzystwo...

14 października w Warszawie odbyła się konferencja poświęcona rynkowi mieszkalnictwa, której organizatorem i pomysłodawcą był Bank Pocztowy. Patronat merytoryczny nad wydarzeniem objęło Polskie Towarzystwo Mieszkaniowe, a patronat medialny redakcja Administrator24.

Paroc Polska Sp. z o.o. Oszczędność energii to nie tylko OZE i solary!

Oszczędność energii to nie tylko OZE i solary! Oszczędność energii to nie tylko OZE i solary!

Nadejściu niższych temperatur, jak co roku, towarzyszy początek sezonu grzewczego. Z uwagi na aktualną sytuację geopolityczną, podwyżki cen energii oraz ogólną niepewność na rynku paliw, warto już dziś...

Nadejściu niższych temperatur, jak co roku, towarzyszy początek sezonu grzewczego. Z uwagi na aktualną sytuację geopolityczną, podwyżki cen energii oraz ogólną niepewność na rynku paliw, warto już dziś rozważyć inwestycję w poprawę standardu energetycznego naszego obiektu. Do tematu warto podejść kompleksowo i w odpowiedniej kolejności, wszak jesień to czas planowania celów i działań na kolejny rok.

Redakcja news Dawne mieszkania pracownicze – korzystny wynajem lub zakup

Dawne mieszkania pracownicze – korzystny wynajem lub zakup Dawne mieszkania pracownicze – korzystny wynajem lub zakup

Kilkanaście tysięcy lokali – to szacunkowa liczba byłych mieszkań pracowniczych w Polsce. Dzięki zwiększeniu do 95% dofinansowania z Funduszu Dopłat dla gmin na zakup lub zakup i remont takich mieszkań,...

Kilkanaście tysięcy lokali – to szacunkowa liczba byłych mieszkań pracowniczych w Polsce. Dzięki zwiększeniu do 95% dofinansowania z Funduszu Dopłat dla gmin na zakup lub zakup i remont takich mieszkań, będą one mogły szybciej trafić w ręce dotychczasowych najemców. Będą oni mieli pierwszeństwo w kupnie takiego lokalu za niewielkie pieniądze lub w jego wynajmie na preferencyjnych warunkach.

ING Bank Śląski Ekofinansowanie dla wspólnot z ING – dlaczego warto?

Ekofinansowanie dla wspólnot z ING – dlaczego warto? Ekofinansowanie dla wspólnot z ING – dlaczego warto?

Odpowiedź na tytułowe pytanie brzmi: bo to się opłaca. Opłacalność ta ma co najmniej dwa wymiary. Pierwszy – ekonomiczny – finansowanie kredytem na bardzo atrakcyjnych warunkach; drugi – ekologiczny –...

Odpowiedź na tytułowe pytanie brzmi: bo to się opłaca. Opłacalność ta ma co najmniej dwa wymiary. Pierwszy – ekonomiczny – finansowanie kredytem na bardzo atrakcyjnych warunkach; drugi – ekologiczny – inwestowanie w rozwiązania przyjazne środowisku i jednocześnie generujące oszczędności.

Anna Ruszczak news Małżonkowie – notariusz i syndyk – nie mogą się umówić co do rozliczania kosztów nieruchomości

Małżonkowie – notariusz i syndyk – nie mogą się umówić co do rozliczania kosztów nieruchomości Małżonkowie – notariusz i syndyk – nie mogą się umówić co do rozliczania kosztów nieruchomości

Naczelny Sąd Administracyjny w niedawnym wyroku orzekł, że na gruncie prawa podatkowego nieistotna jest umowa między małżonkami – notariuszem i syndykiem, że nieruchomością będącą przedmiotem najmu zarządzał...

Naczelny Sąd Administracyjny w niedawnym wyroku orzekł, że na gruncie prawa podatkowego nieistotna jest umowa między małżonkami – notariuszem i syndykiem, że nieruchomością będącą przedmiotem najmu zarządzał będzie mąż i rozliczał koszty z tego tytułu.

Z A Balkon do remontu

Balkon do remontu Balkon do remontu

Z szacunków wynika, że co roku w Polsce powinno być poddawanych renowacji… ok. 140 000 balkonów! To ogromna liczba. Warto zatem wiedzieć, jak je remontować – tak pod względem prawnym, jak technicznym –...

Z szacunków wynika, że co roku w Polsce powinno być poddawanych renowacji… ok. 140 000 balkonów! To ogromna liczba. Warto zatem wiedzieć, jak je remontować – tak pod względem prawnym, jak technicznym – gdyż wszyscy zarządcy spotkają się z tym problemem niejednokrotnie.

Publikacje w kategorii "Opinie i analizy"

Redakcja news Pełnomocnik dla członka spółdzielni mieszkaniowej

Pełnomocnik dla członka spółdzielni mieszkaniowej Pełnomocnik dla członka spółdzielni mieszkaniowej

Dzięki udzieleniu pełnomocnictwa, właściciele lokali lub mieszkań, którzy są członkami spółdzielni i nie mogą uczestniczyć w walnym zgromadzeniu, mają większy wpływ na działalność spółdzielni.

Dzięki udzieleniu pełnomocnictwa, właściciele lokali lub mieszkań, którzy są członkami spółdzielni i nie mogą uczestniczyć w walnym zgromadzeniu, mają większy wpływ na działalność spółdzielni.

Anna Ruszczak news Czy mieszkaniec mikrokawalerki otrzyma rekompensatę za ciepło?

Czy mieszkaniec mikrokawalerki otrzyma rekompensatę za ciepło? Czy mieszkaniec mikrokawalerki otrzyma rekompensatę za ciepło?

Mikroapartamenty nie są traktowane jako lokale mieszkalne w świetle ustawy określającej zasady przyznawania rekompensat za ciepło - nie jest ona w tej kwestii do końca precyzyjna. Na co zatem mogą liczyć...

Mikroapartamenty nie są traktowane jako lokale mieszkalne w świetle ustawy określającej zasady przyznawania rekompensat za ciepło - nie jest ona w tej kwestii do końca precyzyjna. Na co zatem mogą liczyć ich mieszkańcy?

Anna Ruszczak news Kredyty frankowe: banki chcą przerwać bieg przedawnienia

Kredyty frankowe: banki chcą przerwać bieg przedawnienia Kredyty frankowe: banki chcą przerwać bieg przedawnienia

Banki planują tysiące pozwów do sądów przeciwko frankowiczom o zwrot kapitału oraz wynagrodzenia za korzystanie z niego. Pozwu może spodziewać się ten, kto w 2019 r wystąpił o unieważnienie umowy kredytowej...

Banki planują tysiące pozwów do sądów przeciwko frankowiczom o zwrot kapitału oraz wynagrodzenia za korzystanie z niego. Pozwu może spodziewać się ten, kto w 2019 r wystąpił o unieważnienie umowy kredytowej lub w inny sposób wszedł w spór z bankiem. To metoda banków na przerwanie trzyletniego terminu przedawnienia.

Eugenia Śleszyńska Ubezpieczenie nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej

Ubezpieczenie nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej Ubezpieczenie nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej

Zadaniem wspólnoty mieszkaniowej, jako zarządcy z mocy prawa, osoby ustawowej, jest wykonywanie czynności zarządu nieruchomością wspólną, związanych głównie z utrzymaniem nieruchomości wspólnej.

Zadaniem wspólnoty mieszkaniowej, jako zarządcy z mocy prawa, osoby ustawowej, jest wykonywanie czynności zarządu nieruchomością wspólną, związanych głównie z utrzymaniem nieruchomości wspólnej.

Piotr Pałka Skutki uchylenia art. 90 i 90a ustawy o przeciwdziałaniu i zwalczaniu Covid-19

Skutki uchylenia art. 90 i 90a ustawy o przeciwdziałaniu i zwalczaniu Covid-19 Skutki uchylenia art. 90 i 90a ustawy o przeciwdziałaniu i zwalczaniu Covid-19

Z dniem 7 września 2022 r. uchylono art. 90 i art. 90a ustawy z dnia 31 marca 2020 r. o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem Covid-19,...

Z dniem 7 września 2022 r. uchylono art. 90 i art. 90a ustawy z dnia 31 marca 2020 r. o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem Covid-19, wydłużyły m.in. termin na zwołanie walnego zgromadzenia o 6 tygodni od dnia odwołania stanu epidemii albo stanu zagrożenia epidemicznego oraz kadencje rad nadzorczych wobec wejścia w życie ustawy z dnia 9 czerwca 2022 r. o zmianie niektórych ustaw w zakresie sposobu finansowania programów mieszkaniowych.

mgr Jarosław Kowszuk Dojazd i dojście do nieruchomości

Dojazd i dojście do nieruchomości Dojazd i dojście do nieruchomości

Przepisy regulujące kwestie dojazdu i dojścia do nieruchomości znajdują się w wielu ustawach. Ich wielość nie ułatwia prawidłowego określenia praw i obowiązków związanych z organizacją i korzystaniem z...

Przepisy regulujące kwestie dojazdu i dojścia do nieruchomości znajdują się w wielu ustawach. Ich wielość nie ułatwia prawidłowego określenia praw i obowiązków związanych z organizacją i korzystaniem z takiego dojazdu.

Agnieszka Żelazna Współkorzystanie z nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej

Współkorzystanie z nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej Współkorzystanie z nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej

Obowiązujące przepisy przydają każdemu ze współwłaścicieli nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej takie samo prawo do korzystania z tej nieruchomości. Jak pokazuje jednak praktyka, sposób korzystania...

Obowiązujące przepisy przydają każdemu ze współwłaścicieli nieruchomości wspólnej we wspólnocie mieszkaniowej takie samo prawo do korzystania z tej nieruchomości. Jak pokazuje jednak praktyka, sposób korzystania z nieruchomości wspólnej stanowi źródło licznych konfliktów pomiędzy właścicielami lokali.

mgr Jarosław Kowszuk Zaopatrzenie w wodę i rozliczenie jej zużycia

Zaopatrzenie w wodę i rozliczenie jej zużycia Zaopatrzenie w wodę i rozliczenie jej zużycia

W sytuacji, w której wyłącznym odbiorcą wody jest zarządca budynku wielolokalowego, to na nim spoczywa odpowiedzialność za rozliczenie przypadających na poszczególne lokale całkowitych kosztów zakupu wody.

W sytuacji, w której wyłącznym odbiorcą wody jest zarządca budynku wielolokalowego, to na nim spoczywa odpowiedzialność za rozliczenie przypadających na poszczególne lokale całkowitych kosztów zakupu wody.

Aneta Mościcka Moc prawna uchwały zarządu dzielnicy w sprawie zamiany mieszkań

Moc prawna uchwały zarządu dzielnicy w sprawie zamiany mieszkań Moc prawna uchwały zarządu dzielnicy w sprawie zamiany mieszkań

Uchwała zarządu dzielnicy w sprawie odmowy zakwalifikowania do zamiany zajmowanego lokalu na lokal o zbliżonym metrażu nie kreuje stosunku cywilnoprawnego. Chodzi o wykonanie zadania o charakterze publicznoprawnym...

Uchwała zarządu dzielnicy w sprawie odmowy zakwalifikowania do zamiany zajmowanego lokalu na lokal o zbliżonym metrażu nie kreuje stosunku cywilnoprawnego. Chodzi o wykonanie zadania o charakterze publicznoprawnym i dlatego osoba, która nie uzyskała wpisu na listę oczekujących na zamianę lokalu ma możliwość złożenia skargi na uchwałę rozumianą jako akt z zakresu administracji publicznej – orzekł Naczelny Sąd Administracyjny.

Eugenia Śleszyńska Zmiany Prawa budowlanego ante portas

Zmiany Prawa budowlanego ante portas Zmiany Prawa budowlanego ante portas

Przed nami kolejne zmiany Prawa budowlanego, a tymczasem jeszcze nie oswojono się ze zmianami ostatnio w nim dokonanymi. Nie oswoili się inwestorzy, ani też organy administracji budowlanej, które różnie...

Przed nami kolejne zmiany Prawa budowlanego, a tymczasem jeszcze nie oswojono się ze zmianami ostatnio w nim dokonanymi. Nie oswoili się inwestorzy, ani też organy administracji budowlanej, które różnie interpretują to prawo wobec inwestorów oraz wobec władających obiektami budowlanymi, właścicieli lub zarządców takich obiektów.

Redakcja KOB dla każdego segmentu obiektu?

KOB dla każdego segmentu obiektu? KOB dla każdego segmentu obiektu?

Zwracam się z pytaniem dotyczącym prowadzenia książki obiektu budowlanego we wspólnocie mieszkaniowej. Deweloper wybudował budynek mieszkalny wielorodzinny, w skład którego wchodzą trzy połączone segmenty,...

Zwracam się z pytaniem dotyczącym prowadzenia książki obiektu budowlanego we wspólnocie mieszkaniowej. Deweloper wybudował budynek mieszkalny wielorodzinny, w skład którego wchodzą trzy połączone segmenty, tworzące jedną nieruchomość. Czy dopuszczalne jest prowadzenie trzech książek obiektu, osobno dla każdego z tych segmentów? – pyta Czytelnik.

Paweł Puch Kto odpowiada za zawory przy wodomierzach

Kto odpowiada za zawory przy wodomierzach Kto odpowiada za zawory przy wodomierzach

Kto odpowiada za zawory przy wodomierzach lokalowych we wspólnocie mieszkaniowej? Czy należą one do lokalu, czy do nieruchomości wspólnej?

Kto odpowiada za zawory przy wodomierzach lokalowych we wspólnocie mieszkaniowej? Czy należą one do lokalu, czy do nieruchomości wspólnej?

Dalsze »

Wybrane dla Ciebie

Jak rozliczyć 6 nieruchomości w 4 godziny raz na miesiąc?

Jak rozliczyć 6 nieruchomości w 4 godziny raz na miesiąc? Jak rozliczyć 6 nieruchomości w 4 godziny raz na miesiąc?

Ciekawe rozwiązania z betonem architektonicznym na osiedlu »

Ciekawe rozwiązania z betonem architektonicznym na osiedlu » Ciekawe rozwiązania z betonem architektonicznym na osiedlu »

Zarządca nieruchomości poszukiwany »

Zarządca nieruchomości poszukiwany » Zarządca nieruchomości poszukiwany »

Jak prawidłowo opomiarować zużycie wody?

Jak prawidłowo opomiarować zużycie wody? Jak prawidłowo opomiarować zużycie wody?

Czy gaz płynny (LPG) to pewne źródło energii na niepewne czasy? »

Czy gaz płynny (LPG) to pewne źródło energii na niepewne czasy? » Czy gaz płynny (LPG) to pewne źródło energii na niepewne czasy? »

Wodomierze - jaki wybrać do domu i mieszkania?

Wodomierze - jaki wybrać do domu i mieszkania? Wodomierze - jaki wybrać do domu i mieszkania?

Spis wodomierzy podczas ich nieobecności? Z tym urządzeniem to możliwe »

Spis wodomierzy podczas ich nieobecności? Z tym urządzeniem to możliwe » Spis wodomierzy podczas ich nieobecności? Z tym urządzeniem to możliwe »

Czy kotły kondensacyjne przyniosą oszczędności? »

Czy kotły kondensacyjne przyniosą oszczędności? » Czy kotły kondensacyjne przyniosą oszczędności? »

Narzędzia dla zarządców nieruchomości - zobacz najlepsze aplikacje »

Narzędzia dla zarządców nieruchomości - zobacz najlepsze aplikacje » Narzędzia dla zarządców nieruchomości - zobacz najlepsze aplikacje »

Osuszanie: Jak pozbyć się zawilgoceń w budynku? »

Osuszanie: Jak pozbyć się zawilgoceń w budynku? » Osuszanie: Jak pozbyć się zawilgoceń w budynku? »

Likwidacja barier dla osób starszych i niepełnosprawnych - najnowsze rozwiązania »

Likwidacja barier dla osób starszych i niepełnosprawnych - najnowsze rozwiązania » Likwidacja barier dla osób starszych i niepełnosprawnych - najnowsze rozwiązania »

Jak wentylować pomieszczenia bez straty ciepła?

Jak wentylować pomieszczenia bez straty ciepła? Jak wentylować pomieszczenia bez straty ciepła?

Bezpłatne szkolenie: Jak przeprowadzić renowację balkonu i dachu?

Bezpłatne szkolenie: Jak przeprowadzić renowację balkonu i dachu? Bezpłatne szkolenie: Jak przeprowadzić renowację balkonu i dachu?

Jak poprawić efektywność energetyczną w budynku?

Jak poprawić efektywność energetyczną w budynku? Jak poprawić efektywność energetyczną w budynku?

Jakie wybrać produkty do renowacji i hydroizolacji balkonów oraz tarasów w bloku?

Jakie wybrać produkty do renowacji i hydroizolacji balkonów oraz tarasów w bloku? Jakie wybrać produkty do renowacji i hydroizolacji balkonów oraz tarasów w bloku?

Jaką wybrać windę do budynku wielorodzinnego?

Jaką wybrać windę do budynku wielorodzinnego? Jaką wybrać windę do budynku wielorodzinnego?

Opomiarowanie wody - jaki wodomierz zastosować?

Opomiarowanie wody - jaki wodomierz zastosować? Opomiarowanie wody - jaki wodomierz zastosować?

Informacja o kontrolach oraz zasadach w zakresie przestrzegania przez mieszkańców segregacji odpadów komunalnych »

Informacja o kontrolach oraz zasadach w zakresie przestrzegania przez mieszkańców segregacji odpadów komunalnych » Informacja o kontrolach oraz zasadach w zakresie przestrzegania przez mieszkańców segregacji odpadów komunalnych »

Jak efektywnie ocieplić ściany zewnętrzne budynku?

Jak efektywnie ocieplić ściany zewnętrzne budynku? Jak efektywnie ocieplić ściany zewnętrzne budynku?

Centrale wentylacyjne i klimatyzacyjne - co wybrać do budynku i mieszkania?

Centrale wentylacyjne i klimatyzacyjne - co wybrać do budynku i mieszkania? Centrale wentylacyjne i klimatyzacyjne - co wybrać do budynku i mieszkania?

Sposób montażu balkonów dostawnych bez ingerencji w pomieszczenia mieszkalne »

Sposób montażu balkonów dostawnych bez ingerencji w pomieszczenia mieszkalne » Sposób montażu balkonów dostawnych bez ingerencji w pomieszczenia mieszkalne »

Jak wyprowadzić wentylację z kuchni?

Jak wyprowadzić wentylację z kuchni? Jak wyprowadzić wentylację z kuchni?

Jak zabezpieczyć mieszkanie przed złodziejem?

Jak zabezpieczyć mieszkanie przed złodziejem? Jak zabezpieczyć mieszkanie przed złodziejem?

Renowacja betonu - poznaj prosty sposób na naprawę betonowych konstrukcji»

Renowacja betonu - poznaj prosty sposób na naprawę betonowych konstrukcji» Renowacja betonu - poznaj prosty sposób na naprawę betonowych konstrukcji»

Sposób na ciepłą wodę CWU »

Sposób na ciepłą wodę CWU » Sposób na ciepłą wodę CWU »

Gdzie szukać profesjonalnej pomocy w zarządzaniu nieruchomościami »

Gdzie szukać profesjonalnej pomocy w zarządzaniu nieruchomościami » Gdzie szukać profesjonalnej pomocy w zarządzaniu nieruchomościami »

Niewystarczające ciśnienie wody w budynku – jak temu zaradzić?

Niewystarczające ciśnienie wody w budynku – jak temu zaradzić? Niewystarczające ciśnienie wody w budynku – jak temu zaradzić?

Copyright © 2004-2019 Grupa MEDIUM Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa, nr KRS: 0000537655. Wszelkie prawa, w tym Autora, Wydawcy i Producenta bazy danych zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów zabronione. Korzystanie z serwisu i zamieszczonych w nim utworów i danych wyłącznie na zasadach określonych w Zasadach korzystania z serwisu.
Portal dla Administratorów i Zarządców Nieruchomości www.administrator24.info

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies. Nim Państwo zaczną korzystać z naszego serwisu prosimy o zapoznanie się z naszą polityką prywatności oraz Informacją o Cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności oraz Informacji o Cookies. Administratorem Państwa danych osobowych jest Grupa MEDIUM Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K., nr KRS: 0000537655, z siedzibą w 04-112 Warszawa, ul. Karczewska 18, tel. +48 22 810-21-24, właściciel strony www.administrator24.info. Twoje Dane Osobowe będą chronione zgodnie z wytycznymi polityki prywatności www.administrator24.info oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r i z Ustawą o ochronie danych osobowych Dz.U. 2018 poz. 1000 z dnia 10 maja 2018r.